Kennel Sapliinan

Koiramme Viuhti ja Piippo
Rekisterinimi Sukupuoli Kutsumanimi Syntymäaika
Kamtjatka's Bellyan-Bessienarttu"Viuhti"10.1.2003 - 14.11.2016
Sapliinan Piipponarttu"Piippo"27.1.2007
Sapliinan Siegrunnarttu"Vilkku"10.9.2012
Viuhtista

Viuhti tuli taloon maaliskuussa 2003. Siitä tuli aika itsenäinen ja vähän omapäinen, mutta se osaa olla myös tottelevainen ja kiltti - tarpeen vaatiessa. Vieraat ihmiset eivät Viuhtia kiinnosta, mutta joistakin se pitää heti ja jotkut toiset taas haukutaan pahanpäiväisesti. Vieraat koirat epäilyttävät Viuhtia. Silti sen suhtautuminen niihin on alkurähähdyksen jälkeen varovaisen utelias, ja muuttuu sitten dominoivaksi, jos toinen antaa siihen mahdollisuuden. Viuhti ei ole enää nyt vanhempana kovin leikinhaluinen.

Liikehdintä portilla tai kolahdus ulko-ovella aiheuttaa kovaäänisen hälytyksen, mutta tutut tervehditään ystävällisesti ja moneen kertaan. Viuhti on mustasukkainen uusia koiravieraita kohtaan ja vanhoja tuttuja se ei ylhäiseen tapaansa huomioi lainkaan. Leikkikaveriksi kelpaa vain Piippo.

Kuvia Sukupuu

KUVA

Piiposta

Viuhti synnytti ensimmäisen pentueensa tammikuussa 2007, ja siitä joukosta jäi Piippo meille. Viuhtista viisastuneina yritimme saada Piiposta sosiaalisempaa kuin emostaan. Se on nyt yli viiden vuoden ikäinen ja ystävällinen vieraita ihmisiä kohtaan. Se tulee hyvin toimeen myös vieraiden uroskoirien kanssa, mutta narttuja se ei yleensä hyväksy.

Piippo alkoi ensimmäisen juoksun lähestyessä kokeilla rajojaan. Viuhti antoi herkästi röyhkeälle pennulleen periksi, ja Piippo käytti tilannetta hyväkseen. Päivän aikana alkoi olla useita yhteenottoja. Taustatuen lisääminen Viuhtille auttoi, ja Piippo osasi asettua vähitellen oikeaan asemaansa, eli siis pennuksi emonsa rinnalle. Piippo kunnioittaaa emoaan, ja jos Viuhti joskus suvaitsee yhtyä leikkiin, ne voivat pitkääkin kamppailla letkunpätkän omistuksesta.

Kuvia Sukupuu

KUVA